Діяльність Київської ТПО №4 УТОС в умовах воєнного стану

В умовах воєнного стану наша громадська організація продовжує діяльність у наступних напрямках:

– доставка продуктів харчування (отримали – 147 осіб );

– пошук та доставка медичних препаратів (73 особи);

– пошук та доставка інсуліну хворим на цукровий діабет (6 осіб);

– організація евакуації для тих, хто цього потребує ( у межах України –   41 особа, за кордон – 18 осіб, планується евакуація – 8 ).

Допомога надається особам з інвалідністю по зору – мешканцям Деснянського, Дарницького та Дніпровського районів міста Києва. Актив співпрацює з територіальними центрами допомоги особам з інвалідністю, гуманітарним штабом міста Києва, волонтерами Червоного Хреста. Постійно тримає зв’язок з усіма членами нашої організації, виявляє тих, хто опинився сам на сам з бідою та вкрай потребує сторонньої допомоги.

Доставка до дому незрячим продуктових наборів

Крім цього, надаємо психологічну підтримку («Що допомагає жити під час війни?», «Адаптація до воєнного стану.», «Що таке травматична подія?», «Почуття тривоги, смутку або гніву.», «Як подолати постійні думки про те, що сталося.», «Як уникати панічної реакції.» тощо) тим , хто її потребує.

У такий непростий час для самотніх незрячих і слабкозорих людей вкрай важливе спілкування та відчуття того, що про них пам’ятають та турбуються. Ми знаємо, де зараз знаходиться і чим живе майже кожна особа, що перебуває на обліку, інформуємо членів організації щодо різних видів державної допомоги в умовах воєнного стану.

Продовжує роботу офіційний сайт Київської ТПО №4 УТОС, створені групи у Viber, де публікується важлива й корисна інформація для осіб з вадами зору. Телефонуємо особам поважного віку особисто.

Дякуємо всім установам і організаціям міста Києва за гуманітарну допомогу, активу: членам правління – Коротковій Тетяні, Ющенко Андрію, Євсев’єву Геннадію; членам ревізійної комісії – Коваленко Валентині, Штрахметову Євгену за підтримку осіб з вадами зору під час війни.

Ми з Україною!  Україна переможе!